2013. október 26., szombat

Újdonságok a blogomon

Örömmel tudatom veletek, hogy egy megkeresésnek eleget téve blogom bekerült egy androidos alkalmazásba, ahol velem együtt 17 népszerű blogger cikkeit olvashatjátok barkács, lakberendezés, kézimunka, divat, stb. témakörökben közvetlenül a mobilodon.
A Bloglovin' egy olyan oldal, ahol az általatok kedvelt blogokat követhetitek és azonnal láthatjátok, ha új bejegyzést teszek közzé. Közvetlenül felvehetitek a blogomat, ha erre a képre kattintotok a bal oldali sávban:
Mostantól minden képet a blogomban közvetlenül megoszthattok, ha képre mozdítjátok az egeret, akkor megjelenik egy gomb, amire kattintva pinnel-hetitiek=kitűzhetitek a képet a saját táblátokra (board). 
Gondolom nem sokan ismeritek az oldalt, ezért írok a Pinterest használatáról. Úgy kell elképzeli az egész oldalt, mint egy óriási kép adatbázist, 12 millió felhasználóval, amit ellentétben a Google képkeresővel a felhasználók alakítanak ki. Ha van saját fiókod, akkor létrehozhatsz táblákat, ahová témák szerint elkülönítheted a képeket. A Pinteresten belül bal felső sarokban (főként angolul) kereshetsz rá kulcsszóval vagy megadott témára, amelyek között válogatva beteheted a sajátjaid közé, illetve más webhelyekről és a számítógépedről is tölthetsz fel képeket. Itt jegyezném meg, hogy rengeteg helyet szabadíthatsz fel ezáltal a számítógépeden, ha te is olyan lelkes képlementegető vagy, mint én.
Ezeket a táblákat mások is látják, követhetik, és te is követheted másokét. A Facebook segítségével az ismerőseidet is megkeresheted és nézegetheted az általuk megosztott képeket.

Először regisztrálni kell az oldalra, majd miután beléptél már kezdheted is. A 'Pin it' gombra kattintva mented a képet. Először ki kell választanod, hogy hová mented. Ha nincs a témának megfelelő táblád, akkor itt is készíthetsz újat.

A jobb felső sarokban a plusz jelre kattintva tölthetsz fel fényképeket más weboldalakról (Add from a website) vagy a számítógépedről (Upload a pin). Az első esetben az oldal linkjével történik a kép mentése. Azt el kell mondanom, hogy minden új képhez kell egy rövid leírást adni, amely segítséget nyújt majd a többi felhasználónak a keresésben. Ha magyarul teszed, akkor növeled a magyar nyelvű képek számát.

Ha a 'Your board' fülre kattintasz, akkor legörgetve titkos táblákat is hozhatsz létre, amelyeket csak te látsz, nem nyilvánosak.

Jó pinnelést mindenkinek!
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése