2013. augusztus 11., vasárnap

Mintás hengerelt fal

Bizony újra divatba jön a hengerelt fal. Immáron 30-40 éve, hogy a falfestés ezen formája volt a divat. Gondolom senkinek sem kell bemutatnom. Ma egyre több helyen látni ilyet, immár a fiatalok körében. Az egyik ruhaboltban fekete falon fehér mintával láttam ilyen hengerelést.
Úgy látszik, hogy a mintás tapéták után az olcsóbb változat is felbukkant a retró kedvelők körében. Hiszen a minőségi, mintás tapéták tekercse 4000 forinttól kezdődik, a felrakása és eltávolítása is macerás. Ezért érdemes elővenni a padlásról a régi mintázó hengereket, ha egy kis lakásdekorálásra szánjuk magunkat.
Ha nincs birtokunkban ilyen henger, akkor se csüggedjünk az internetről is beszerezhető 680-1500 forintos áron. Ha mégis egy eredeti példány érdekel, akkor bolhapiacon is beszerezheted, vagy kölcsönkérheted a szomszéd nénitől is.
 
 Annyiban azért mégis változik a divat, hogy a minták mennyiségével csínjábban bánnak, mint régen. Többnyire, csak egy-egy főfalat (ágy mögötti falat, ebédlő falát, gyerekszoba falát) emelik ki, esetleg bútorokat dekorálnak vele.

 
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

6 megjegyzés:

 1. hol tudnék venni ilyen hengert? kerestem neten, de sehol nem találtam eddig. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, hogy rossz kulcsszóval kerestél rá. Linkelek pár helyet, ahonnan használtan vagy újan meg lehet venni:

   http://webaruhaz.perfektkolor.hu/mintazo-hengerek

   http://aprod.hu/hirdetes/festo-eszkozok-hengerek-lakkallvany-elado-ID1gh2z.html#c9e1638dd3

   http://aprod.hu/hirdetes/festo-henger-stb-regi-IDUtzW.html#c9e1638dd3

   http://aprod.hu/hirdetes/festo-henger-mintas-IDmHwi.html

   http://aprod.hu/hirdetes/festo-henger-gumik-eladok-ID1v75T.html#c9e1638dd3


   Törlés
 2. Nice to see some of our old rollers (2nd picture) in your Country - greetings from Germany! Tobias

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok! Nekem van ilyen ketyerém, és használni is szeretném.A gondom csak annyi, hogy, nem tudom milyen festék kell bele. Gyerekkori emlékem szerint tubusos színező, meg talán budai föld( na ez lehet nagy butaság)Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni. Köszönöm előre is!

  VálaszTörlés
 4. Nemár.... Festő mesterként mondhatom, hogy ezelött 15évvel amikor hála istennek kiment a hengerzés a divatból sok kollégámmal összetettük a kezünket.Ne akarjátok vissza hozni légyszi....

  VálaszTörlés