2013. július 9., kedd

Hűsítő nyalánkságok

Ilyen melegben vágyunk a fagyos finomságokra, mint a jégkrém. A legolcsóbb és legegészségesebb, ha magunk készítjük el. Mindegyik jégkrém alapja a gyümölcs, amelyet egészben vagy turmixszal pépesítve, joghurttal és mézzel kikeverve fagyasszunk le. A házi joghurt receptjét már korábban megosztottam veletek.
Minél több a jégkrémben a joghurt, annál tejesebb és krémesebb lesz. Ha vizes gyümölcsöt választunk és joghurt helyett gyümölcslét használunk, akkor az jegesebb, jégkása jellegű lesz fagyasztás után.
 Ha nem áll rendelkezésünkre jégkrémkészítő forma, akkor pálcika, műanyagvilla és műanyagpohár is megfelelő.
Egész gyümölcsből is készíthető jégkrémnyalóka.
Kell hozzá 1-2 dl joghurt, ízlés szerint méz, valamint a tetejére csokireszelék, mogyoródarabka, mazsola, cukorka vagy bármi ami tetszik. Az elkészítése a képeken látható.
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése