2013. május 5., vasárnap

Hódít a peplum

A 40-es évek egyik legnépszerűbb darabja jelent meg újra a divatban. Ez a peplum, de mi is ez? A csípőrészen fodrokkal ellátott ruhák, blézerek, blúzok vagy szoknyák. Viselése eleganciát sugall, ezért az alkalmi és a munkahelyi divatban is teret nyert. Már a múlt nyári szezonban is megjelent a peplum, de idén is nyugodtan vásárolhatunk ilyen darabokat.
A peplum a görög 'peplos' szóból ered, ami a görögök akkori tunikáját jelölte. A történelem során többször megjelent a divatban, mai formájában a 30-as, 40-es években először, majd a 80-as években újra, tehát már sokadik reneszánszát éli ez a szabásvonal.
 
Óvatosan kell azonban vele bánni, mert nem minden alakú hölgynek áll jól. A "nagyok" azt mondják, hogy a csípőben erős nőknek kevésbé áll jól, mert oda irányítja a figyelmet. Ez valóban igaz a molett hölgyeknél, de úgy látszik nálam ez megdőlt, mivel szélesebb csípővel rendelkezem, de derékban vékony vagyok, így jól ápol és eltakar ez a fazon. Ráadásul akinek alsó hastájon van egy kis pocakja, azt is elfedi. A széles vállúaknak homokóra alakot kölcsönöz, akinek pedig kicsi a csípője nagyobbat "csinál". Ezért mindenkinek ajánlok egy ruhapróbát, mert én is szentül meg voltam győződve, hogy nekem a peplum nem fog jól állni, de mégis. Mostanra már két darabot is beszereztem. Nem csoda, hogy Hollywoodban is hódít.
Felső esetén, ceruzaszoknyával vagy farmerral igazán csinos. Szoknya esetén válasszunk hozzá egyszerű blúzt, pólót vagy toppot.
 
Igazán csinosak lehetünk egy esküvőn, ballagáson ha egy ilyen darabban jelenünk meg.
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  Tudnál abban segíteni, hogy Budapesten esetleg hol lehet ilyen peplum ruhákat venni? Zöld szín érdekelne... Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Szerintem érdemes elmenni valamelyik plazába, ahol a nagyobb márkák jelen vannak. Én mondjuk az Aréna Plazát preferálom. Tavaly az Orsay-ban vettem ilyen felsőt. Gyorsan átfutottam a nagyobb márkák ruháit és találtam pár darabot, amelyek nem feltétlenül zöldek, de lehet, hogy tetszeni fognak. Remélem tudtam segíteni.

   Orsay:
   http://www.vanity.hu/31259-orsay-ruha
   http://www.vanity.hu/31326-orsay-ruha
   http://www.vanity.hu/33007-orsay-fekete-peplum-ruha

   Bershka:
   http://www.vanity.hu/28811-bershka-peplum-ruha
   http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179547/2485503/Kleid%2BBershka%2BRuschen%2BTaille/538
   http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179547/2144505/Kleid%2BBershka%2BRuschen%2BTaille/712

   Pimkie:
   http://www.vanity.hu/32825-pimkie-kek-peplum-ruha
   http://www.vanity.hu/32826-pimkie-korallpiros-peplum-ruha

   Stradivarius:
   http://www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariushu/en/stradivarius/155143/2249004/Off-the-shoulder%2Bdress%2Bwith%2Bfrill%2Bdetail

   Tesco (F&F):
   http://www.vanity.hu/30104-f-f-ruha
   http://www.vanity.hu/30023-f-f-csikos-peplum-ruha
   http://www.vanity.hu/28771-f-f-szurke-elegans-ruha

   Esetleg találhatsz még a Vaterán is:
   http://www.vatera.hu/listings/index.php?ap=1&ob=2&obd=2&p=1&pt=3&q=peplum&td=1

   Törlés
  2. Hű, nagyon szépen köszönöm. Megnéztem őket, egyet kettőt meg is nézek a boltokban.

   Köszönöm a segítséged!

   Szia

   Törlés