2013. május 19., vasárnap

Halszálka fonás

Jön a jó idő, jön a nyár, ilyenkor egyre elviselhetetlenebbé válik a meleg. Ezért sok lány köztük én is előszeretettel hordom a hajam copfban, mert így a hajam nem melegít annyira. A változatosság kedvéért érdemes mást is kipróbálni, mint például a népszerű halszálka fonás.
Ez a fonás a hagyományostól annyiban különbözik, hogy nem három, hanem kettő tincsből áll. Először alaposan fésüljük ki a hajunkat és gumizzuk össze. Ha hajgumi nélkül akarjuk elkészíteni, akkor is érdemes előtte egy befőttes gumival összegumizni a nyakunknál, amit a végén majd levágunk, így a tincsek nem kószálnak el a helyükről fonás közben. Miután ezzel megvagyunk válasszuk ketté a hajunkat.
A jobb oldali tincs jobb széléről válasszunk le egy kisebb tincset. 
Majd ezt a tincset fogjuk át a baloldali tincs belső feléhez. 
Ezután ugyanezt megismételjük a baloldali tinccsel is. Tehát, a bal tincs bal széléről leválasztunk egy kisebbet és ezt a jobboldal belső feléhez fogjuk, de törekedjünk végig nagyjából egyforma vastagságú tincseket leválasztani. 
Most újból a jobboldal jön és így tovább folytassuk. Minél többször megismételjük, annál több halszálka mintát kapunk. A hagyományos fonással ellentétben, itt nem fogy el a hajuk, illetve nem olyan gyorsan fogy el, így saját belátásunk szerint ismételjük meg a fonást.
 
 
A fonás végét hajgumizzuk le, majd vizes tenyérrel simítsuk le a kiálló hajszálakat és hajlakkozzuk.
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése