2013. április 12., péntek

Répás süti narancsos tejföllel nyakon öntve

Ma kaptam készhez a Sütivarázs második számát, amihez egy téglalap alakú szilikon formát adtak. Ki is kellett próbálnom. Már egy ideje tervezem, hogy csinálok egy répás sütit, amit ma meg is sütöttem

Az interneten keresgéltem recept után, de nem tetszett egyik sem igazán és nem volt itthon minden alapanyag sem, így kitaláltam egy olcsóbb saját receptet. A családomnak is nagyon tetszett, ezért merem veletek megosztani. Lehet, hogy a képeken annyira nem guszta, de puha tésztája van. Az öntettel együtt pedig isteni.

Hozzávalók:
100 g vaj
1 tojás
150 g cukor
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2-3 dl tej
2-3 teáskanál mazsola
100 g reszelt répa/ zacskós répacsík

2 dl tejföl
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál narancslé

Elkészítés:
A tojást cukorral felverjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sütőport, a szegfűszeget a sütőport és a tejet, majd turmixgéppel alaposan összedolgozzuk. Belerakjuk a mazsolát, majd a répát és kanállal összekeverjük. A tésztát beleöntjük a szilikon vagy kivajazott formába és közepes fokozaton körülbelül 1 órán át sütjük.

Amíg sül a tészta, addig megcsináljuk hozzá az öntetet. A tejfölt cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét. Miután összekevertük hűtőbe rakjuk. Ha sok öntettel szeretjük, akkor csinálhatunk hozzá nagyobb adagot is.

A tésztát tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és az öntettel leöntve fogyasztjuk. Na jó, mi még azt sem tudtuk kivárni, hogy kihűljön. :)
 photo Viraacutegosalaacuteiacuteraacutes_zpsc1dc7edf.png

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése