2013. március 28., csütörtök

Sorozatajánló 2. - Downton Abbey

Szeretnék ajánlani nektek egy sorozatot,  amely a kosztümös filmek kedvelőinek biztosan tetszeni fog. Nem mellesleg Michelle Obama kedvenc sorozata is. A gyártótól elkérte a következő évadot még a premier előtt, hogy hamarabb megnézhesse azt. A sorozat sikerét mutatják a Golden Globe és Emmy díjak, valamint több csatornán is a legnézettebb sorozattá vált. Ezért, a korábbi három tervezett évad helyet négy készül.
A történet 1912-ben a Titanic katasztrófájának másnapján kezdődik. A Crawley család és szolgálóinak mindennapjait követhetjük nyomon. Bepillantást nyerünk a kor társadalmába, szokásaiba és a technikai vívmányok térnyerésébe a mindennapi életben. Az angol humor is megjelenik itt-ott, amit én kifejezetten szeretek. A szereplők a kezdetektől fogva szerethetők.
A nemesi családnak három lánya van, így a kor törvényei szerint egyikük sem örökölheti a családi birtokot. Ez a probléma áll a legidősebb lány Mary életének központjában. (Jobb szélén a képnek.) A középső lány Edith a "legcsúnyább" és emiatt nővére gyakran tesz csípős megjegyzéseket rá és leendő házassági kilátásaira, így elég feszült kettejük között a viszony. (Bal szélén a képnek.) A legfiatalabb lány pedig lázadó természetű, a kor normáiról, szokásairól meg van a saját véleménye. (Középen a képen.)
Jelentős szerepet kap a család életében az özvegy nagymama, aki örökké tanácsokkal látja el a családot és a régi világ értékeit képviseli. A szerepet nem más alakítja, mint Maggie Smith, akit több filmből is ismerhetünk, de talán a leghíresebb a Harry Potter McGalagonya.
Nem szeretnék többet elárulni a történetről, de annyit elárulhatok, hogy az enteriőrök és ruhák valódi élvezetet nyújtanak a nézőnek. Aki szeretné megnézni online a részeket itt megteheti, illetve figyelemmel kísérheti a Story4-en is.

1 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a filmet. Sajnálom,hogy nem adnak le még több kosztümös darabot. Kösznöm az infókat a filmről.

    VálaszTörlés