2013. január 14., hétfő

Vaddisznósörte hajkefe

Sokan küszködünk a hajtöredezés problémájával, pláne hosszú haj esetén. A környezeti tényezők mind hozzájárulnak a probléma kialakulásához. Sajnos a legtöbbször nem is tudjuk az okát. A legfőbb okok a következők:
  • Mechanikus behatások (fésülés, tupírozás, hajgumi használata)
  • Kémiai roncsolás (színezés, festés, gyakori hajmosás)
  • Fizikai behatások (magas hőmérséklet - hajszárítás, sütés, vasalás, UV sugárzás)
  • Nem megfelelő táplálkozás (vitaminhiány, kevés folyadék fogyasztása)
Az első képen egy egészséges, a második képen egy roncsolt hajszál látható.


Ha megvannak az okok, érdemes azokat felszámolni. A felsorolásból én a legnagyobb okot a fésűben látom, mivel ezt napi szinten többször használjuk. A műanyag fésűk sajnos erősen roncsolják a hajat. Elég sokat olvastam a témában és a legtöbben a vaddisznósörte hajkefe mellett tették le a voksukat. Így úgy döntöttem minél hamarabb beszerzek egy ilyen hajkefét. Először azt hittem, hogy horribilis áron lehet, csak beszerezni, de tévedtem. Az internetet böngészve a legtöbb hajkefe ára 2000 és 5000 forint között mozog. Fontos azonban, hogy 100%-ban vaddisznószőrből készüljön!Használatának előnyei:
  • A sörte szerkezete hasonló az emberi hajéhoz, így nem roncsolja annak szerkezetét fésülködéskor. Eredményesebben gyűjti össze hajon lévő szennyeződéseket.
  • A sörte stimulálja a fejbőrt és a hajhagymákat, így természetes módon serkenti a haj növekedését.
  • Egyenletesebben oszlatja el a fejbőr zsírrétegét egészen a hajszálak végéig, így a haj szárazságát csökkenti a hajvégeken. A haj fényesebbé válik. A zsírréteg védő funkciót is betölt a hajszálakon.
  • Eredményes korpás és zsíros haj esetén is.
Saját tapasztalat, hogy az első használat után selymesebb lett a hajam. Az első pár húzásnál feltölti egy kicsit a hajat, de nem úgy mint a műanyag hajkefe esetében, mivel nem pattog utána a hajam. Inkább jobb tartást ad neki, dúsabbá válik egy kicsit. Ha túlságosan feltöltené, akkor be kell egy picit vizezni a sörtét.
Érdemes először lehajtott fejjel megfésülködni alaposan, majd felegyenesedve a tetejét is átfésülni. A kefe élettartamát növeli, ha mindig eltávolítjuk a kihullott hajszálakat belőle.

Felejtsük el a szintetikus anyagból készült hajkeféket, ha egészséges hajat szeretnék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése