2013. január 11., péntek

Szín és hangulat - Vörös

A vörös a szivárvány első színe, vagyis a fénytörés által legkevésbé eltérített látható fény színe. A három alapszín egyike. A vörös szenvedélyes, meleg, vigasztaló szín, valamint az élet színe is. Fizikailag is hatással van az emberre, megnöveli a vérnyomást és a légzést is felgyorsítja, valamint kimutatták, hogy az ember anyagcseréjét is fokozza.

A szín jelentése kultúránként eltérő. Kínában a jólétet és szerencsét szimbolizálja. Más keleti országokban a menyasszonyi ruha piros. Dél-Afrikában a gyász színe. Míg Európában a harc, a szerelem és veszély színe.


Ezzel a színnel bármelyik szobát otthonossá varázsolhatjuk.  A hatás garantált. A mélyebb árnyalatok eleganciát, míg a világos árnyalatai energiát és lendületességet sugallnak.


Azonban csínján kell vele bánni, mert ha túlzásba esünk, akkor zavaróvá, idegesítővé válhat a légkör a szobában. Elegendő egy hangsúlyos falat vörösre festeni, beszerezni néhány párnát, kiegészítőt és függönyt.


A vörös a fehérrel, vajszínnel és egyéb semleges színekkel nagyon szép összképet alkot. Nagyon elegáns hatást érünk el, ha ezüst vagy arany tárgyakat használunk kiegészítőként.

2 megjegyzés:

 1. Köszönhetően a GYIK-nek, rátaláltam a blogodra és nagyon örülök neki, követlek is. :)
  Sok sikert hozzá és ha van kedved, csekkold le te is az enyémet:

  antaltimea.blogspot.ro

  Puszi!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm! Már én is követem a te blogod. Klassz kis blog. :)

  VálaszTörlés