2013. január 4., péntek

Könyvajánló 1. - Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld

Az ünnepek  alatt a kezembe akadt egy korábban megvásárolt könyvsorozat, amire megelőzően sajnos nem volt időm. Sok jót hallottam a könyvekről, így nem hagyhattam ki.


A borító nagyon jól kidolgozott,  akár 2 percig elnézegeti az ember. Érdekesség, hogy a betűk színesek, mind a három könyvben. A történetre azt tudom mondani, hogy könnyed és lebilincselő. Olvasom-olvasom és arra leszek figyelmes, hogy éjjel 2 óra van és aludni kellene már. :)

A történetet nem akarom részletezni, mivel nem szeretném lelőni a poénokat, de címszavakban elmondom. Van benne titkos társaság, időutazás, csöpögős mentes szerelemi szál, kiváló karakterek és poénok.

A Rubinvörös megfilmesítésre került. Mivel a könyv írónője Kerstin Gier német, így a film is németül készül. Sajnos a premierig egy kicsit várni kell még, mert március 14-én lesz. Az előzetes megnézhető:


A Zafírkékben a történet megszakítás nélkül folytatódik tovább, de egy vicces kis vízköpő szörnyecskével egészül ki, aki a további történetben is szerepet kap humoros megjegyzéseivel. Zseniális volt az írónőtől a könyv végén lévő kód, amellyel az olvasó is feladatot kap. Sajnos nagy baki volt a fordítótól, hogy nem változtatott a német kódon a magyar könyvnek megfelelően. Így a magyar olvasóknak az interneten kell utána nézni a megfelelő kódnak.


A Smaragdzöld a befejező része a történetnek, amely további izgalmakat tartogat az olvasó számára. Annyit elárulhatok, hogy izgalmas befejezésnek néz elébe az olvasó.


Értékelés:
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Gwendolyn Shepheard (főszerplő) és Xemerius (vízköpő démon "háziállat")

Akit érdekelnek további vélemények tekintsék meg az alábbi linkeket:
Rubinvörös

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése