2013. január 22., kedd

Keresztszemes a falon

Biztosan ismeritek az egyik legnépszerűbb hímzési technikát a keresztszemes hímzést. Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend, de vajon kinek jutna eszébe a falra "hímezni"? Nos, ezzel a technikával feldobhatjuk az unalmas fehér falakat otthonunkban.


 Az elkészítéséhez mindössze kevés fehér falfesték kell és színező paszták, amelyeket bármely festékboltban beszerezhetünk. Kis tégelyekbe töltjük a fehér festéket és a színezőkkel a szükséges árnyalatokat kikeverjük. Minél több színnél dolgozunk annál bonyolultabb lesz a minta. Ezután nincs más dolgunk, mint X-eket festeni a falra, úgy mintha egy képzeletbeli négyzetrácsos lapra festenénk. Ha ügyetlennek érezzük magunkat, akkor sablont is készíthetünk hozzá.


Igyekeztem a képeket minél jobban felnagyítani, így ha megtetszik valamelyik ábra, akkor egy kockás lapra lemásolhatjátok, amit festésnél egyszerűen használhattok.Nekem azért tetszik kifejezetten ez a technika, mert egyszerűen, festőművészi kézügyesség nélkül romantikus hangulatba burkolhatjuk a szobánkat, vagy aranyos állatkákkal dekorálhatjuk a gyerekszobát.
További mintákat keresztszemes újságokból nézhetünk ki, vagy az internetről letölthetünk. Ha elég kreatívak vagyunk saját magunk is kitalálhatunk egyedi mintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése