2012. november 20., kedd

Álomkonyha

Sokáig töprengtem, hogy vajon mi legyen az első blogbejegyzésem témája. Arra jutottam, hogy bemutatom, milyen egy igazi vintage konyha a 21. századba adoptálva. Minden házias fejében megszületik egy álomkonyha képe, amelyben egymás után készítheti a finomságokat. Íme az én álomkonyhám képekben:

A konyha esetében fontos szempont, hogy világos és barátságos legyen, de én színes kiegészítőkkel feldobnám, a színek egyhangúságát. Praktikusak a tároló szekrények, polcok, ahol a nagyi megörökölt porcelánjai is helyet kapnak.
Metrócsempe!  A metrócsempe eredete a múlt század elejére tekint vissza. A metróaluljárókat ezzel a csempével burkolták. (Az 1-es metró vonalán ma is megtekinthető). Idővel a háztartásokban is népszerűvé vált nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is. Most újra felfedezték és előszeretettel használják Amerikában és Nyugat-Európában. Már nálunk is kapható több színben. :)Végül a konyhai gépek. Nos vágyálmaimban szerepel egy Kitchen Aid készülék, amely az 50-es évek amerikai háziasszonyának felszerelései között szerepelt. A céget egyébként már 1919-ben megalapították, a sikere a mai napig töretlen köszönhetően a gép hosszú élettartamának. Sajnos ezt az ára is tükrözi, magyar viszonylatban eléggé borsos. A magyarországi forgalmazó oldalán megrendelhető, vagy megpróbálhatjuk olcsóbban beszerezni más magyar vagy külföldi webáruházból is, mivel pár tízezres különbség is lehet egy-egy akció alkalmával.

2 megjegyzés:

  1. ÉRDEKEL. dE MÉGJOBBAN ÉRDEKELNE KICSIT "MAGYARÍTVA". aRRA GONDOLOK, amikhez itthon is hozzáférhetünk, előbányászhatunk, használhatunk, felújíthatunk, mit, mivel. Érted, ugye?

    VálaszTörlés